Het kan de beste overkomen: je hebt een reis georganiseerd en je hebt je hele planning tot in de puntjes uitgewerkt, maar op de dag voor je vertrek bedenk je je dat je je reisverzekering helemaal vergeten bent. Gelukkig is er geen reden voor paniek want je kunt eenvoudig een reisverzekering online afsluiten. Als je weet waar je moet zijn en waar je op moet letten om een goed pakket samen te stellen, kun je dit binnen vijf minuten regelen. Hou je daarbij de onderstaande tips in je achterhoofd, dan kan er eigenlijk helemaal niets meer misgaan en ben je klaar om morgenochtend aan je reis te beginnen. 

Tip 1: de annuleringsverzekering

Misschien klinkt het je vreemd in de oren wanneer je morgen al op reis gaat, maar het is altijd goed om een annuleringsverzekering toe te voegen aan je verzekeringen. Je kunt een annuleringsverzekering afsluiten Univé waarmee je zeker weet dat wanneer je tijdens je reis ineens terug naar huis moet, de kosten gedekt zullen worden. Let wel, het gaat hier om onvoorziene omstandigheden zoals een plotseling overlijden van een naaste, een groot ongeluk zoals bijvoorbeeld een woningbrand of een andere ernstige reden waarom je terug moet keren. Heimwee geldt bijvoorbeeld niet als een geldige reden om je verzekeraar te vragen om de terugreis voor je te regelen. 

Tip 2: de reisverzekering

Een goed pakket aan verzekeringen voor je vakantie is niet compleet zonder goede reisverzekering. Met deze verzekering kun je vele problemen die zich tijdens je reis kunnen voordoen, oplossen. Denk bijvoorbeeld aan vertraging tijdens je reis waardoor je ergens langer moet verblijven, aan het verlies van je bagage of wanneer je ziek wordt en snel naar het ziekenhuis moet. De kans is namelijk groot dat je huidige ziektekostenverzekering wel wat kosten dekt, maar niet alle. Heb je in dit geval geen reisverzekering, dan draai jijzelf voor deze extra kosten op. Deze kunnen heel hoog oplopen en het is daarom van het grootste belang dat je een goede reisverzekering afsluit. Dit kost je slechts een paar euro, zeker wanneer je kiest voor de eenmalige verzekering. Deze is alleen geldig gedurende de periode van je vakantie. Wil je het hele jaar door verzekerd zijn omdat je regelmatig even op reis gaat, dan kun je beter voor de doorlopende reisverzekering kiezen. Met deze optie betaal je maandelijks een premie en in ruil daarvoor kun je op ieder moment gaan en staan waar je maar wilt. 

Tip 3: zorg dat je een verzekering op maat maakt

De laatste, maar misschien wel de belangrijkste tip: zorg dat je je verzekering aan laat sluiten bij je reisplannen. Bekijk daarom de voorwaarden goed en check of jouw bestemming onder de standaardverzekeringen valt. Is dit niet het geval? Dan is het verstandig om aanvullende verzekeringen toe te voegen. Hierdoor ban je zoveel mogelijk risico’s uit en zorg je voor een vangnet waar je jezelf dankbaar voor zult zijn wanneer je het eenmaal nodig blijkt te hebben.