Webdesign versus printontwerp: hoe het midden te vinden

Webdesign versus printontwerp: hoe de middenweg te vinden

Er zijn een aantal webontwerpers die printachtergronden bedenken voor de sites die ze maken. Dit zijn waarschijnlijk degenen die vroeger drukontwerpers waren voordat ze bij het webdesignbedrijf kwamen waar ze nu deel van uitmaken, of ze zijn gewoon gewend aan de controle die wordt geboden door gedrukte media. Onthoud echter dat print stabiliteit en duurzaamheid biedt, en deze twee zijn niet aanwezig op het web. Maar realistisch gesproken en uit ervaring gesproken, als ik mag toevoegen, is het vrij gemakkelijk om dit te vergeten.

Terwijl u uw webpagina bouwt en deze in uw browser laat testen, wilt u dat deze er op de een of andere manier precies uitziet zoals u dat wilt. Omdat uw webdesignbedrijf u echter vereist om het in verschillende browsers te testen, zult u zien dat ze er anders uitzien. Terwijl u van het ene platform naar het andere gaat, zult u merken dat er kleine maar ongemakkelijke verschillen zijn. Dit zou een goede herinnering moeten zijn dat webdesign niet de duurzaamheid en stabiliteit heeft die print heeft.

Aan de andere kant, als webdesigner, zal uw webdesignbedrijf u hoogstwaarschijnlijk vragen om met uw klanten te werken tijdens het webontwerpproces. Een van de belangrijkste dingen die u moet doen, is hen het verschil tussen internet en afdrukken uit te leggen. De meeste klanten zouden u vragen om uw portfolio’s en webontwerpplannen te verstrekken. Het komt maar al te vaak voor dat een webdesignbedrijf klachten van klanten ontvangt, omdat de website niet de exacte weergave is van de afdruk. Om uw webdesignbedrijf te behoeden voor deze gebruikelijke problemen, moet u leren hoe u op de juiste manier met uw klanten kunt werken:

het is altijd goed om een ​​portfolio te laten afdrukken zodat klanten het kunnen zien. Maar houd er rekening mee dat het niet helemaal een weergave is van uw vaardigheden in webontwerpen. Als je ze een portfolio laat zien, zorg er dan voor dat je ze ook zorgvuldig uitlegt wat de verschillen zijn die ze op de uiteindelijke output-webpagina mogen verwachten. Zorg ervoor dat je vooraf met ze omgaat. Als ze specificaties voor een grafische pagina instellen en specifieke lay-out, lettertype en andere webontwerpelementen willen, zorg er dan voor dat u ook de mogelijke afwegingen vermeldt, zoals in de downloadsnelheid en onderhoudsvereisten. Ten slotte is het het beste om te weten welk type platform uw klant gaat gebruiken. Als u een grote fan bent van Netscape op de Mac, terwijl uw klant Internet Explorer versie 7 gebruikt voor het Windows-besturingssysteem, zorg er dan voor dat u dit feit in gedachten houdt wanneer u uw ontwerpen bedenkt. De pagina die u bedenkt tijdens het webdesign-gezicht kan er op hun platform heel anders uitzien.

Dus hoe kun je dan het verschil tussen webdesign en print in gevaar brengen? Welnu, u moet vooral vertrouwen op de webdesigntechnieken die u gebruikt. Hier zijn enkele tips om u door dit verschil heen te helpen:

Ken uw publiek heel goed. Het is absoluut noodzakelijk dat u weet wie de potentiële bezoekers van de site zijn en voor wie de website gemaakt moet worden. Ken de doelgroep van uw klant en hun kenmerken of gedrag. Als het zeer geavanceerde gebruikers zijn, zullen ze hoogstwaarschijnlijk in UNIX of Linux browsen op een 21-inch monitor. Als ze wat conservatiever zijn, gebruiken ze waarschijnlijk een Internet Explorer 7 op een 14 inch monitor. Als uw webdesign het beste bij uw doelgroep past, zal uw klant niet meer naar uw webdesignbedrijf rennen om te klagen over de uiteindelijke output van de site.

Test, test en test opnieuw. U moet uw webontwerp testen in elke combinatie van browser en besturingssysteem die u mogelijk in handen kunt krijgen. Je kunt emulators gebruiken als je weinig tijd hebt en als je geen andere keuze hebt, maar er gaat niets boven praktische ervaring door middel van daadwerkelijke tests en runs.

Vergeet nooit de resolutie. Hoewel browsers en besturingssystemen beide belangrijk zijn, is er nog een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van websites. Houd er rekening mee dat als uw klant en zijn doelgroep uw laatste pagina in een browser zullen doorbladeren dan kleiner is dan u heeft ontworpen, de kans groot is dat ze onaangenaam verrast zullen zijn. Ze komen misschien terug naar u toe, en uw webdesignbedrijf zal dat misschien niet erg waarderen.

Het gebruik van CSS kan u helpen om nauwkeurige lay-outs te krijgen, maar onthoud dat uw webdesign nooit zo nauwkeurig kan en zal zijn als afdrukken. Onthoud dit, want implementeer het webdesign van uw pagina’s om u en uw webdesignbedrijf veel stress te besparen.